Ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης(γ. 1972) ανήκει στους πλέον δραστήριους Έλληνες μαέστρους της γενιάς του.

Είναι ο ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo, ενώ την πενταετία 2006-2011 διετέλεσε Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε. Ρ. Τ.

Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (RSO Wien), η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, η Συμφωνική Ορχήστρα του Κονσερβατόριου της Ουτρέχτης, οι κρατικές ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία της Βιέννης(Wiener Saengerknaben), τα σύνολα σύγχρονης μουσικής ''Klangforum Wien'', ''die reihe'', ''dissonArt'' και "Ergon Ensemble" , η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η Ορχήστρα Πατρών, η "Sinfonietta Belgrade", η Καμεράτα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α.

Διηύθυνε παραγωγές όπερας και μπαλέτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και ηχογράφησε για την ελληνική και την αυστριακή Ραδιοφωνία καθώς και για την διεθνή δισκογραφική εταιρεία NAXOS.

Από το 2019 διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο την Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α. Π. Θ.

Δίδαξε  στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2001 διδάσκει διεύθυνση ορχήστρας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης .

Μετά από τις βασικές μουσικές σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, κοντά στον Γιάννη Αδαμίδη, φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και παράλληλα στην τάξη ανώτερων θεωρητικών του Χρήστου Σαμαρά.

Από το 1993 ως το 1998 ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, αποκτώντας  δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας από την τάξη του Uros Lajovic, δίπλωμα σύνθεσης από την τάξη του Erich Urbanner, καθώς και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium, ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.